Back to top

Út a Forráshoz 2021. augusztus 14-szeptember 5. Fertőrákos - Budapest

Időpont: 
2021. augusztus 14., szombat, 01:00 - 2021. szeptember 5., vasárnap, 23:00

„Minden forrásom belőled fakad.” (Zsolt 87,7)

Út a Forráshoz

2021. augusztus 14-szeptember 5.

Fertőrákos - Budapest

Kedves leendő Zarándoktársam!

Szeretettel hívlak, hogy gyalogosan zarándokoljunk az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitószentmiséjére Budapestre és készüljünk együtt erre a szép ünnepre, ahol Jézust ünnepeljük, aki maga az Út, amin járhatunk, a Forrás és az éltető kenyér, mely táplál bennünket, s aki szeretetével magához vonz és felüdít bennünket minden zarándoklatunkon és egész életünkben.

Testileg-lelkileg felfrissülnél?

Szomjazol és vágysz az éltető Forrás után?

Vidám és befogadó közösségre vágysz? Szereted a természetet és a csendet?

Gyere velünk!

Járjuk együtt az utat az igazi örömöt adó Forrás felé. Ha velünk tartasz, sok mindent otthon kell hagynod – csak egy hátizsákot hozhatsz magaddal –, de mindez segíthet abban, hogy valóban kiszakadj a hétköznapokból és rá tudj csodálkozni a külvilágra, a társaidra és mindarra, ami a szívedben-lelkedben történik. Ha kedvet érzel, ne habozz sokáig, lépj rá az útra!

Az útra lehet csatlakozni akár végig, akár csak egy-egy rövid szakaszra 2021. augusztus 14. és szeptember 5. között.

Jelentkezés:

az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével augusztus 8-ig, illetve amíg van szabad hely.

https://forms.gle/TffrhBvRDm5g5gC8A

Az úticél Budapest, amit a magyar-osztrák határról, Fertőrákosról indulva 3 hét alatt a Gyöngyök Útja nyomvonalán közelítünk meg.

ÚTVONAL: Fertőrákos > Hegykő > Csapod > Nick > Celldömölk > Mihályháza > Döbrönte > Városlőd > Veszprém > Litér > Várpalota > Iszkaszentgyörgy > Mór > Oroszlány > Vértessomló > Környe > Tata > Péliföldszentkereszt > Dorog >Esztergom >Pilisszentlélek >Csobánka > Budapest >Hősök tere

TÁV: kb. 440 km

NAPI SZAKASZOK:

Az úton csomagszállítás nem lesz, s általában napi 8-33 km/nap távokra lehet számítani.

TERVEZETT SZAKASZFELOSZTÁS: (még változhat)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1T8BxUCBzhSrHkT1ZcJdvRV50hcieTtQK...

SZÁLLÁS:

Alvás lehetőség szerint egyszerű körülmények között zarándokszállásokon (kolostorokban, plébániákon, iskolákban, kereskedelmi szálláshelyeken): van, ahol ágyon, de van, ahol csak földön laticelen. Mosakodási lehetőség mindenhol adott, hálózsák szükséges.

A szállások ára Magyarországon kb. 0-4000 Ft/éj között várható, ehhez jön az utazás és az egyéni étkezések költsége. Az összegeket ki-ki a helyszínen maga fizeti. A szállások pontos díját a résztvevőknek e-mailben küldjük el a szervezés előrehaladtával.

ÉTKEZÉS:

Napi egyszeri meleg étkezést szervezünk (együtt készítünk vagy rendelünk), reggel és napközben ki-ki igényei szerint vásárol. Az étkezési költségeket mindenki rendelésének megfelelően a helyszínen fizeti.

LÉTSZÁM: 5-25 fő

PROGRAM:

Ami az út lelki programját illeti, alapvetően az Élet gyöngyei füzér gyöngyeire, napi szentírási szakaszokra és zsolozsmára épül majd, emelett lesz lehetőség hosszú csendszakaszokra, közös imádságra, beszélgetésekre, megosztásokra, ha van rá lehetőség, részt veszünk szentmisén vagy szentségimádáson.

Az Élet gyöngyei elnevezésű elmélkedési füzér tizennyolc gyöngyből áll és minden gyöngyének sajátos jelentése van. Istent, önmagunkat, illetve életünk egy-egy szakaszát, területét szimbolizálják. Összefűzve a gyöngyök az életutat is jelképezik. Útkeresésünket, úton járásunkat teszik kézzelfoghatóvá. Az élet gyöngyei Martin Lönnebo svéd evangélikus püspök ötletéből született. Mára a világ sok országában szolgálja az emberek lelki növekedését.

A zarándoklat minden napja egy-egy gyöngyhöz kapcsolódik (Isten, csend, én, keresztség, pusztaság, nyugalom, szeretet, titok, éjszaka, feltámadás gyöngye). Minden nap az adott témához kapcsolódó rövid gondolatébresztővel ill. kérdésfeltevéssel indul. Út közben nincs folyamatosan vezetett imádság, de minden nap van lehetőség közös imára, ill. vannak úgy nevezett csendszakaszok, amikor csendben haladunk. A napot élményeink megosztásával zárjuk. Vasárnap ill. ha az adott helyen van erre lehetőség, akkor részt veszünk szentmisén. A lelki programokat és az élménymegosztást illetően mindenki teljesen szabad – semelyik program nem kötelező, de egymást ne akadályozzuk a részvételben.

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

Aki szeretne részt venni a zarándoklaton, kérjük, hogy regisztrációs díj megfizetésével járuljon hozzá a zarándoklat szervezési költségeihez ill. támogassa egyesületünk tevékenységét. A regisztrációs díj mértéke 1000 Ft/nap, aki egy hétnél hosszabb időre jön, annak max. 8000 Ft. (Csak az számít napnak, amelyen a jelentkező a csoporttal gyalogol. Ha valaki pl. este csatlakozik hozzánk, akkor az érkezés napját nem kell számítania. A regisztrációs díj utalásához szükséges számlaszámot a jelentkezési űrlap beküldését követően küldjük e-mailben a jelentkezőknek. A regisztrációs díjat a részvétel lemondása esetén nem tudjuk visszafizetni.

VEZETŐ: Gáll Zsófia

A Gyöngyök Útját 2006 óta járom, már sok-sok zarándoklatot és zarándokot vezettem erre, így jól ismerem. Nagyon szeretek rajta járni, mert már rengeteg csodát megéltem az úton a találkozásokban, a történésekben, az imában, a szívekben és a közösségben. Végzettségem szerint tanár, hivatásom szerint zarándok és zarándokvezető vagyok. Önkéntesként a Via Margaritarum Zarándok Egyesületet vezetem, emellett a szerzetesi iroda munkatársaként a Zarándoktábor program szakmai vezetője vagyok.

Az utat a magyar nép megtéréséért, Jézus szíve szerinti papokért és családokért, valamint új papi és szerzetesi hivatásokért ajánlom fel.

Részletesebb infó az útról az indulás előtti napokban.

Sok szeretettel várom imádságos és belevaló zarándoktársaim jelentkezését!

Üdvözlettel

Gáll Zsófi

30-402-53-07

gyongyzarandoklat@gmail.com