Back to top

Pünkösdi zarándoklat május 19-20. Pilisborosjenő-Esztergom

Időpont: 
2018. április 16., hétfő, 13:00 - 2018. május 31., csütörtök, 13:00

 

Kedves Zarándoktársaink!

Szeretettel hívunk és várunk Benneteket hagyományos pünkösdi gyalogos zarándoklatunkra a Pilisbe! Idén két napos utunk lelki vezetését nagy örömünkre a spanyolországi ágostonos nővérek (http://www.monasteriodelaconversion.com/) vállalták el, akikkel már bizonyára sokan találkoztatok korábbi programjainkon. A tervek szerint hárman érkeznek Magyarországra: egy spanyol nővér, Bego és két magyar nővér, Erika és Noémi.

Gyertek velünk gyalogosan, Szentlélek-váró lélekkel Pilisborosjenőről Pilisszentlélekre, ahol a pálos kolostorromoknál részt veszünk a hajnali 6 órás ünnepi pünkösdi szentmisén, majd tovább az Esztergomi Bazilikáig!

Időpont: 2018. május 19-20. (szombat-vasárnap)

Táv:

máj 19. szombat: Pilisborosjenő - Csobánka-Szentkút - Pilisszentkereszt - Pilisszentlélek 21 km

máj. 20. vasárnap: Pilisszentlélek - Esztergomi Bazilika 16 km

Jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével: JELENTKEZÉSI ŰRLAP LINKJE

Jelentkezési határidő: május 12. illetve amíg szabad hely van

A jelentkezési lap kitöltése után 1-2 napon belül visszaigazoljuk a jelentkezést, majd a regisztráció 2000 Ft regisztrációs díj az alábbi számlaszámra történő átutalásával válik véglegessé.

Via Margaritarum Zarándok Egyesület

Számlaszám: 10401938-50485050-49561006

Az utalásnál a megjegyzés rovatban szerepeljen a résztvevő neve és regisztrációs díj. Ez tartalmazza a szállás és a szervezés költségeit. Hideg élelemről az úton mindenki maga gondoskodik.

Ezen felül a zarándokút építésre, zarándokprogramok szervezésére és a zarándoklatvezetők költségeire hálásan fogadunk adományt, melyet a zarándoklat alatt személyesen vagy a fenti számlaszámra lehet befizetni.

Szállás:

Pilisszentléleken a plébánián ill. más szervezés alatt álló helyen (alvás matracon ill. laticelen, hálózsák szükséges)

A szállás díja: benne van a regisztrációs díjban

Program:

május 19. – utazás Pilisborosjenőre, zarándoklás közösen (a csoport együtt halad), útközben rövid gondolatébresztők, csendszakasz, este közös zarándokima a templomban

május 20. – részvétel a hajnali 6 órás pilisszentléleki pünkösdi szentmisén a pálos kolostorromoknál. Zarándoklás közösen tovább az Esztergomi Bazilikáig. A program előre láthatólag kb. 4-fél 5 körül ér véget az Esztergomi Bazilikánál.

Utazás: szombat reggel menetrend szerinti buszjárattal együtt utazunk Budapestről Pilisborosjenőre. Vasárnap Esztergomból a hazaút egyénileg történik.

Terep:

Az út a Gyöngyök Útja zarándokút nyomvonalán, kijelölt turistautakon vezet. A terep változatos, van benne minden: kemény kaptató, lejtő, szurdok és kellemes, egy szintben haladó útszakasz is. Gyakorlott túrázóknak ajánljuk!

Info:

A zarándoklat pontos részleteiről e-mailben az indulás előtt kb. 1 héttel értesítjük a jelentkezőket. További információ a punkosdizarandoklat@gmail.com email címen.

A Gyöngyök Útja zarándokközösség szervezői nevében szeretetteli várakozással:

Gáti Anna, Mészáros Mária, Fejér Zsuzsi, Nagy Réka és Gáll Zsófia