Back to top

Gyöngyzarándoklat 2020. febr. 1-jén Péliföldszentkeresztre

Időpont: 
2020. január 25., szombat, 15:15
"Keljetek fel, induljunk!" (Mk 14,42)
Kedves Zarándoktársak!

Szeretettel várunk február 1-jén, szombaton következő egynapos  Gyöngyzarándoklatunkra, mely Tokodról Péliföldszentkeresztre, majd Bajótra vezet.
Ez a zarándoklat egy közel egyéves zarándoklatsorozat negyedik alkalma lesz, melynek lelki ívét az Élet gyöngyei füzér egyes gyöngyszemei ill. az Eucharisztikus Kongresszusra való lelki készület adja.
A Szalézi Rend által fenntartott péliföldszentkereszti templom a környék híres búcsújáróhelye és lelki központja. A templom legnagyobb kincse a Szent Kereszt ereklye.

A febr 1-ji zarándoklat részletei

TÁV:  Tokod - Mogyorósbánya - Péliföldszentkereszt - Bajót
          teljes táv: 11,74 km SZINT: kb. emelkedés:432m lejtés:400m
TÉRKÉP és GPS-be/okostelefonba tölthető GPS-track:  
Ha a Péliföldszentkereszt utáni részt erdőn át tesszük meg (idő és kedv függvényében a helyszínen eldönthető): teljes táv: 13 km  SZINT:  emelkedés:535m lejtés:506m
TÉRKÉP és GPS-be/okostelefonba tölthető GPS-track:


TEREP: többnyire földutakon, részben aszfaltúton - ezen a zarándoklaton három hegyet mászunk meg, így a szintkülönbség viszonylag jelentős

KÖZLEKEDÉS: menetrendszerinti autóbusszal
ODAÚT:
Bp. Árpád híd autóbusz-állomás 8.30 - Tokod 9:27
MENETJEGYEIT MINDENKI MAGA VESZI!

CSATLAKOZÁSI PONTOK:  2020. FEBR.1. SZOMBAT
8.30 Árpád híd autóbusz-állomás
9.27 Tokod katolikus templom

VÁRHATÓ BEFEJEZÉS ÉS HAZAUTAZÁS:
Bajótról több autóbusz indul: igyekszünk az elsőt elérni.
1. verzió:

Bajót, autóbusz-forduló 16.50 - Nyergesújfalu, Kossuth L. utca 16.59

Nyergesújfalu, Kossuth L. utca17.22 - Dorog, Városháza 17.39

Dorog, Városháza 17.43 - Budapest, Árpád híd autóbusz-állomás18.45

2. verzió:

Bajót, autóbusz-forduló17.40 - Nyergesújfalu,bajóti elágazás 17.48

Nyergesújfalu,bajóti elágazás18.00 - Dorog, Városháza18.29

Dorog, Városháza 18.43 - Budapest, Árpád híd autóbusz-állomás19.45JELENTKEZÉS:

A részvétel jelentkezéshez kötött. Jelentkezni az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével lehet jan. 31-ig. Fenntartjuk a jogot a programmal kapcsolatos esetleges változtatásokra. Amennyiben valami változna, a jelentkezőket e-mailben informáljuk.
JELENTKEZÉSI ŰRLAP:   https://forms.gle/YxEGaeLoau9o4NvD6
 
A ZARÁNDOKLAT LELKI ÍVE
A zarándoklatot a Gyöngyközösség tagjai vezetik. A zarándoklat lelki ívét az Élet gyöngyei füzér KERESZTSÉG gyöngye adja, mely arra hív, gondoljuk át, mit jelent számunkra a keresztség, az istengyermekség, s mi a hivatásunk.    
Az Élet gyöngyei füzér tizennyolc gyöngyből áll és minden gyöngyének sajátos jelentése van. Istent, önmagunkat, illetve életünk egy-egy szakaszát, területét szimbolizálják. Összefűzve a gyöngyök az életutat is jelképezik. Útkeresésünket, úton járásunkat teszik kézzelfoghatóvá. Az élet gyöngyei Martin Lönnebo svéd evangélikus püspök ötletéből született. Mára a világ sok országában szolgálja az emberek lelki növekedését. Minden tervezett zarándoknapunk egy-egy gyöngyhöz kapcsolódik (Isten, csend, én, keresztség, pusztaság, nyugalom, szeretet, titok, éjszaka, feltámadás gyöngye.)

Szent Ágoston Vallomásaiban írja: „Magadnak teremtettél minket, s nyugtalan a szívünk, míg csak el nem pihen benned.” Az ember állandóan úton van és vágyakozik arra, hogy szeretve legyen, boldog legyen, hogy élete kiteljesedjen. Szívünkbe van írva, hogy keressük a szépet, a jót, a teljességet, a Teremtőt, aki szeretetből hívott életre bennünket.

A napot arra szánjuk, hogy a város és a hétköznapok zaját hátrahagyva, a természet csendjében Istenre és a szívünk belsejére figyeljünk, rátaláljunk arra, aki folyamatosan vonz bennünket és élő szeretetkapcsolatba akar lépni velünk. Hogy Isten kiapadhatatlan szeretetforrásából töltekezve új erőt merítsünk.

Nap közben lelki impulzusok, imák, beszélgetések és csendszakasz segítik az elmélyülést.

HOZNIVALÓK:

egész napra enni-, innivaló
meleg, réteges öltözet
sál, kesztyű, sapka
esőkabát
kényelmes túracipő
pénz az utazásra
KÖLTSÉG:

A zarándoklaton az utazás költségeitől eltekintve a részvétel ingyenes, de aki egyesületünk tevékenységét szívesen támogatná, annak hálásan fogadjuk adományát, melyet a zarándoklat alatt személyesen vagy az alábbi számlaszámra lehet befizetni:Via Margaritarum Zarándok Egyesület

Számlaszám: 10401938-50485050-49561006

"Keljetek fel, induljunk!" ( Mk 14,42)

Sok szeretettel várunk!

A Gyöngyközösség nevében
Mészáros Mária, Gáll Zsófia és Szilvay Gyula