Back to top

Gyöngyzarándoklat 2019.nov.10.

Időpont: 
2019. november 2., szombat, 19:45

GYÖNGYZARÁNDOKLAT MARGITSZIGETRŐL PILISBOROSJENŐRE - 2019. NOV. 10. VASÁRNAP

"Keljetek fel, induljunk!" ( Mk 14,42)
 
Kedves Zarándoktársak!
 
Szeretettel várunk november 10-én, vasárnap egy egynapos Gyöngyzarándoklatra Margitszigetről Pilisborosjenőre. Ez az alkalom reményeink szerint egy közel egyéves zarándoklatsorozat bevezető alkalma lesz, melynek lelki ívét az Élet gyöngyei füzér egyes gyöngyszemei ill. az Eucharisztikus Kongresszusra való lelki készület adja. 
Az Eucharisztikus Kongresszusra tervezett nagy zarándoklatunkig (Mariazell-Budapest aug.15-szept. 13) minden hónapban tervezünk egy egy- vagy kétnapos zarándokutat a Gyöngyök Útján. Ezek időpontját november végéig megadjuk, hogy mindenki  időben tudjon tervezni.A nov. 10-i zarándoklat részletei

 
TÁV:    Margitsziget-Pilisborosjenő templom kb. 20 km
SZINT: +550 m/-426 m
TÉRKÉP és GPS-be/okostelefonba tölthető GPS-track: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1572623519kxaz
 
TEREP: az első 7 km vároban (Margitsziget és kis budai utcák), utána jelzett  
             turistautakon többnyire erdőben
 
TALÁLKOZÓ:     2019. NOV. 10. vasárnap 7.30 Margitsziget
                           Domonkos kolostorrom - Szent Margit sírhelye
 
Későbbi becsatlakozási lehetőség:
- 2,5 km-nél 8.30-kor a Budai Ferences templomban 8.30-kor kezdődő szentmisén (innen a táv kb. 17,5 km)
- 7 km-nél kb. 10.45-11.00 között a 11-es busz Nagybányai úti végállomásán (innen a táv kb. 13 km)
 
VÁRHATÓ BEFEJEZÉS ÉS HAZAUTAZÁS:
du. 17.00-18.00 között Pilisborosjenőn, ahonnan gyakran indulnak buszok Budapestre (indulás: 17.10/17.50/18.30 érkezés Bp. Árpád híd buszállomásra: 17.37/18.17/18.57)
 
JELENTKEZÉS:
A részvétel jelentkezéshez kötött. Jelentkezni az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével lehet nov.8-ig.
 
 
A ZARÁNDOKLAT LELKI ÍVE
 
A zarándoklatot a Gyöngyközösség tagjai vezetik. A zarándoklat alaptémáját az Élet gyöngyei füzér kiinduló gyöngyszeme: az ISTEN gyöngye adja.

Az Élet gyöngyei füzér tizennyolc gyöngyből áll és minden gyöngyének sajátos jelentése van. Istent, önmagunkat, illetve életünk egy-egy szakaszát, területét szimbolizálják. Összefűzve a gyöngyök az életutat is jelképezik. Útkeresésünket, úton járásunkat teszik kézzelfoghatóvá. Az élet gyöngyei Martin Lönnebo svéd evangélikus püspök ötletéből született. Mára a világ sok országában szolgálja az emberek lelki növekedését. Minden tervezett zarándoknapunk egy-egy gyöngyhöz kapcsolódik (Isten, csend, én, keresztség, pusztaság, nyugalom, szeretet, titok, éjszaka, feltámadás gyöngye.)

Szent Ágoston Vallomásaiban írja: „Magadnak teremtettél minket, s nyugtalan a szívünk, míg csak el nem pihen benned.” Az ember állandóan úton van és vágyakozik arra, hogy szeretve legyen, boldog legyen, hogy élete kiteljesedjen. Szívünkbe van írva, hogy keressük a szépet, a jót, a teljességet, a Teremtőt, aki szeretetből hívott életre bennünket. 
A napot arra szánjuk, hogy a város és a hétköznapok zaját hátrahagyva Istenre és a szívünk belsejére figyeljünk, rátaláljunk arra, aki folyamatosan vonz bennünket és élő szeretetkapcsolatba akar lépni velünk. Hogy Isten kiapadhatatlan szeretetforrásából töltekezve új erőt merítsünk.   
Nap közben lelki impulzusok, imák, szentmise, beszélgetések és csendszakasz segítik az elmélyülést.
 
HOZNIVALÓK:
egész napra enni-,  innivaló
esőkabát
kényelmes túracipő
pénz a hazaútra
 
KÖLTSÉG:
A zarándoklaton a részvétel ingyenes, de aki egyesületünk tevékenységét szívesen támogatná, annak hálásan fogadjuk adományát, melyet a zarándoklat alatt személyesen vagy az alábbi számlaszámra lehet befizetni:

Via Margaritarum Zarándok Egyesület

Számlaszám: 10401938-50485050-49561006

 
Sok szeretettel várunk!
"Keljetek fel, induljunk!" ( Mk 14,42)
 
Gyöngyközösség