Back to top

Évnyitó Gyöngyzarándoklat Környére 2020. jan. 4-én

Időpont: 
2019. december 28., szombat, 20:00

Kedves Zarándoktársak!Szeretettel várunk január 4-én, szombaton egy egynapos "évnyitó" Gyöngyzarándoklatra Tatáról Vértessomlóra. Ez a zarándoklat egy közel egyéves zarándoklatsorozat harmadik alkalma lesz, melynek lelki ívét az Élet gyöngyei füzér egyes gyöngyszemei ill. az Eucharisztikus Kongresszusra való lelki készület adja.

Minden új év kezdete egy kapu, melyen átlépünk, nem ismerve, hogy mi vár ránk a kapu mögött. Mikor megtesszük ezt a lépést, érdemes átgondolnunk, milyen érzések, gondolatok, gondok és örömök, célok és elhatározások vannak bennünk, hogy tudatosan döntsünk, merre indulunk tovább.

Az idő múlását jelző kapun mindenképp át kell lépnünk, de bátorság kell ahhoz, hogy átlépjünk a szívünk kapuján is, ahol találkozhatunk valódi önmagunkkal, legbensőbb vágyainkkal, s a minket életre hívó végtelen Szeretettel, aki önmagáról is azt mondta: "Én vagyok a kapu." (Jn 10,9)A jan. 4-i zarándoklat részleteiTÁV: Tata - Szentgyörgypuszta - Nagytagyospuszta - Környe - Vértessomló

teljes táv Tata, Öveges utca buszmegállótól 21.53 km

Tata, Golf Hotel buszmegállótól 17,8 km

Környe, katolikus templomtól 6,8 kmSZINT a TELJES TÁVON: kb. +158 m/ - 93mTÉRKÉP és GPS-be/okostelefonba tölthető GPS-track:

https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1577579590kixqTEREP: többnyire földutakon, részben aszfaltútonKÖZLEKEDÉS:

Bp-Vértesszőlős vonattal:

7.20 Bp. Déli pu. - 7.28 Bp. Kelenföld - 8.17 VértesszőlősVértesszőlős-Tata autóbusszal

8.25 Vértesszőlős vá. - 8.31 Tata, Öveges J. u. buszmegálló (teljes távra menők itt szállnak le) - 8.39 Tata, autóbusz-állomásTatán belül helyi buszjárattal (aki Tata, Golf Hotelnél csatlakozna)

9.07 1-es busz - Tata autóbusz-állomás - 9.12 Tata, Környei út

9.22 1G busz - Tata, Környei út - 9.28 Tata, Golf HotelMENETJEGYEIT MINDENKI MAGA VESZI!CSATLAKOZÁSI PONTOK: 2020. JAN.4. SZOMBAT

7.20 Déli pu.

7.28 Kelenföldi

8.25 Vértesszőlős vá

8.31 Tata, Öveges J. utcai megálló

9.07 Tata, autóbusz-állomás

9.28 Tata, Golf Hotel

kb. 13.00 Környe, katolikus templomVÁRHATÓ BEFEJEZÉS ÉS HAZAUTAZÁS:Hazaindulás Vértessomló, autóbusz-fordulóból 17.30-kor

Busz érkezik Tatabányára 17.53-ra

Tatabányáról az alábbi vonatokkal lehet Bp-re tovább utazni:

IC 18.00 Tatabánya 18.32 Kelenföld 18.49 Bp. Keleti pu.

EC 18.30 Tatabánya 19.02 Kelenföld 19.19 Bp. Keleti pu.

SZEMÉLY 18.40 Tatabánya19.27 Kelenföld 19.39 Bp. Déli pu.JELENTKEZÉS:

A részvétel jelentkezéshez kötött. Jelentkezni az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével lehet jan. 3-ig.JELENTKEZÉSI ŰRLAP: https://forms.gle/Ayeot79hAHWyE89Z8A ZARÁNDOKLAT LELKI ÍVEA zarándoklatot a Gyöngyközösség tagjai vezetik. A zarándoklat alaptémáját az új évkezdet és az Élet gyöngyei füzér ÉN gyöngye adja.Az Élet gyöngyei füzér tizennyolc gyöngyből áll és minden gyöngyének sajátos jelentése van. Istent, önmagunkat, illetve életünk egy-egy szakaszát, területét szimbolizálják. Összefűzve a gyöngyök az életutat is jelképezik. Útkeresésünket, úton járásunkat teszik kézzelfoghatóvá. Az élet gyöngyei Martin Lönnebo svéd evangélikus püspök ötletéből született. Mára a világ sok országában szolgálja az emberek lelki növekedését. Minden tervezett zarándoknapunk egy-egy gyöngyhöz kapcsolódik (Isten, csend, én, keresztség, pusztaság, nyugalom, szeretet, titok, éjszaka, feltámadás gyöngye.)

Szent Ágoston Vallomásaiban írja: „Magadnak teremtettél minket, s nyugtalan a szívünk, míg csak el nem pihen benned.” Az ember állandóan úton van és vágyakozik arra, hogy szeretve legyen, boldog legyen, hogy élete kiteljesedjen. Szívünkbe van írva, hogy keressük a szépet, a jót, a teljességet, a Teremtőt, aki szeretetből hívott életre bennünket.

A napot arra szánjuk, hogy a város és a hétköznapok zaját hátrahagyva, a természet csendjében Istenre és a szívünk belsejére figyeljünk, rátaláljunk arra, aki folyamatosan vonz bennünket és élő szeretetkapcsolatba akar lépni velünk. Hogy Isten kiapadhatatlan szeretetforrásából töltekezve új erőt merítsünk.

Nap közben lelki impulzusok, imák, beszélgetések és csendszakasz segítik az elmélyülést.HOZNIVALÓK:

egész napra enni-, innivaló

meleg, réteges öltözet

sál, kesztyű, sapka

esőkabát

kényelmes túracipő

pénz az utazásraKÖLTSÉG:

A zarándoklaton az utazás költségeitől eltekintve a részvétel ingyenes, de aki egyesületünk tevékenységét szívesen támogatná, annak hálásan fogadjuk adományát, melyet a zarándoklat alatt személyesen vagy az alábbi számlaszámra lehet befizetni:Via Margaritarum Zarándok Egyesület

Számlaszám: 10401938-50485050-49561006"Keljetek fel, induljunk!" ( Mk 14,42)

Sok szeretettel várunk!A Gyöngyközösség nevébenGáll Zsófia